“Bekkers Autoschade maakt efficiencyslag met Speedbooks”

bekkerautoschadeBekkers Autoschade is in alle opzichten een bedrijf dat met zijn tijd mee gaat. In de razendsnel veranderende autobranche kun je het je simpelweg niet permitteren om achter de feiten aan te lopen. Maar niet alleen in de werkplaats worden stappen gemaakt, ook in de backoffice. Sinds Bekkers Autoschade werkt met de rapportage software van Speedbooks, heeft dat geresulteerd in tijdwinst, continuïteit en efficiency.

Inzicht in het resultaat

Financieel Directeur Inge Janssen-Bekkers vertelt dat ze op zoek was naar financiële rapportage software die haar zou helpen inzicht te geven in de resultaten van de Bekkers vestigingen onderling en die forecast en werkelijke resultaten overzichtelijk naast elkaar zou zetten. Inge: “We werken nu twee jaar met Speedbooks en het heeft me echt een enorme tijdwinst opgeleverd. Waar ik voorheen zelf mijn rapportages moest opstellen, rollen de cijfers nu zo uit ons systeem. In Excel nog wel, dus de tijd van complexe spreadsheets is voorbij.”

Een groot voordeel van Speedbooks is, dat je tussentijds met één druk op de knop zelf je rapportages kunt draaien en kunt zien hoe de vlag erbij hangt. Je bent als bedrijf dus niet meer afhankelijk van je accountant. “Sterker nog”, zegt Inge, “onze accountant was zo te spreken over de manier waarop ik mijn cijfers aanleverde, dat ze nu zelf ook met Speedbooks werken. Ideaal, want op deze manier werken we nog efficiënter samen.”

Continuïteit

Martien Korting van Speedbooks vult aan: “Als ondernemer wil je niet afhankelijk zijn van één persoon binnen je organisatie die alle kennis heeft van een Excelbestand vol formules, dat simpelweg niet overdraagbaar is. Wat als deze werknemer op een dag de organisatie verlaat? De continuïteit van het bedrijf staat voorop, rapportages zijn hierin essentieel. In een snel veranderende markt als de autobranche, moet je snel kunnen schakelen. Je wilt op elk moment inzichtelijk hebben hoe je er financieel voor staat en op welk gebied je eventueel bij moet sturen.

We leveren onze innovatieve rapportage software aan kleine en grote ondernemers en accountants- en administratiekantoren in binnen- en buitenland. Het belangrijkste is dat je zelf bepaalt hoe de rapporten eruitzien, zonder dat je hier een consultant voor nodig hebt.”

Veiligheid voor alles

“De nummer één focus bij Bekkers Autoschade is veiligheid”, aldus Inge. “Hoe minder tijd we kwijt zijn in de backoffice, hoe meer tijd we kunnen besteden aan wat echt belangrijk is: het optimaal herstellen van auto’s. Niet alleen de buitenkant, maar vooral ook het deel dat je níet ziet!”

Bron: Eindhoven BUSINESS – tekst: Marieke Peeters – fotografie: ByPION

Deel deze informatie:

Meer dan 4000 tevreden gebruikers.

“Het gebruikersgemak & de snelle toepasbaarheid zijn voor mij belangrijke voordelen van de software.”

Ton Ooms
Ooms Accountants & Belastingadviseurs

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten