Administraties samenvoegen

Voeg rapporten/administraties samen voor een totaalbeeld van je bedrijf

Een geïnformeerde eigenaar telt voor twee. Daarom is het in Speedbooks ook mogelijk om rapporten en administraties van verschillende afdelingen en vestigingen samen te voegen (consolideren) in één globaal rapport. Namelijk, het consolidatierapport. Ook inzicht hebben in de cijfers per losse afdeling? Geen probleem, je kan beide overzichten met één rapport gemakkelijk uitdraaien. Vervolgens kun je deze geconsolideerde cijfers goed gebruiken om het bedrijfsresultaat en de budgetten te controleren.

Een voorbeeldrapport downloaden?

Wat is “consolideren” en waarom is het belangrijk?

Minstens net zo belangrijk als het kunnen “isoleren” van de cijfers per afdeling/vestiging is het natuurlijk ook om een totaalbeeld te krijgen van je cijfers. Hoe staat het bedrijf er als geheel nou voor? Is de omzetdoelstelling gehaald en zijn de marketingkosten niet het budget overschreden? Om dit te bereiken is het vaak nodig administraties van de verschillende afdelingen samen te voegen. Dit wordt in boekhoudland “consolideren” genoemd.

Voordelen van consolideren

Consolideren heeft de volgende voordelen:

  • Geeft inzicht in je bedrijf als geheel
  • Maakt het mogelijk cijfers per afdeling te vergelijken met de “totaal” cijfers
  • Ontzettend handig bij het bepalen/verdelen van budgetten
  • Ideaal voor Holdings en/of werkmaatschappijen

In het kort komt consolideren vooral van pas wanneer je een globaal beeld van je financiën nodig hebt. Daarom is het ook een erg belangrijke manier van boekhouden voor managers, boekhouders en belastingadviseurs die graag het grote plaatje willen bekijken.

Consolideren vanuit Speedbooks: hoe werkt het?

Met Speedbooks consolidatiesoftware kun je de cijfers van twee of meer administraties snel en gemakkelijk samenvoegen. Speedbooks zoekt de data van de administraties op, voert eliminaties automatisch in en plaatst de geconsolideerde cijfers in de nieuwe administratie. Deze kun je gebruiken voor verdere consolidaties en sub-consolidaties. Zo heb je maximaal inzicht in de cijfers én de budgetten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd naar wat onze software voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers of vraag een gratis demo aan.

Klik hieronder voor meer informatie:

Deel deze informatie:

Meer dan 4000 tevreden gebruikers.

"Ik kan mij richten op onze kerntaak: transport!"

Joost van der Valk
Van Der Valk Transport B.V.

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten