Administraties samenvoegen

Voeg rapporten/administraties samen voor een totaalbeeld van uw bedrijf

Een geïnformeerde eigenaar telt voor twee. Daarom is het in Speedbooks ook mogelijk om rapporten en administraties van verschillende afdelingen en vestigingen samen te voegen (consolideren) in één globaal rapport. Namelijk, het consolidatierapport. Ook inzicht hebben in de cijfers per losse afdeling? Geen probleem, u kunt beide overzichten met één rapport gemakkelijk uitdraaien. Vervolgens kunt u deze geconsolideerde cijfers goed gebruiken om het bedrijfsresultaat en de budgetten te controleren.

Een voorbeeldrapport downloaden?

Wat is “consolideren” en waarom is het belangrijk?

Minstens net zo belangrijk als het kunnen “isoleren” van de cijfers per afdeling/vestiging is het natuurlijk ook om een totaalbeeld te krijgen van uw cijfers. Hoe staat het bedrijf er als geheel nou voor? Is de omzetdoelstelling gehaald en zijn de marketingkosten niet het budget overschreden? Om dit te bereiken is het vaak nodig administraties van de verschillende afdelingen samen te voegen. Dit wordt in boekhoudland “consolideren” genoemd.

Voordelen van consolideren

Consolideren heeft de volgende voordelen:

  • Geeft inzicht in uw bedrijf als geheel
  • Maakt het mogelijk cijfers per afdeling te vergelijken met de “totaal” cijfers
  • Ontzettend handig bij het bepalen/verdelen van budgetten
  • Ideaal voor Holdings en/of werkmaatschappijen

In het kort komt consolideren vooral van pas wanneer u een globaal beeld van uw financiën nodig hebt. Daarom is het ook een erg belangrijke manier van boekhouden voor managers, boekhouders en belastingadviseurs die graag het grote plaatje willen bekijken.

Consolideren vanuit Speedbooks: hoe werkt het?

Met Speedbooks consolidatiesoftware kunt u de cijfers van twee of meer administraties snel en gemakkelijk samenvoegen. Speedbooks zoekt de data van de administraties op, voert eliminaties automatisch door en plaatst de geconsolideerde cijfers in de nieuwe administratie. Deze kunt u gebruiken voor verdere consolidaties en sub-consolidaties. Zo heeft u maximaal inzicht in de cijfers én de budgetten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd naar wat onze software voor u kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers of vraag vrijblijvend de demo aan.

Klik hieronder voor meer informatie:

Deel deze informatie:

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

“Het gebruikersgemak & de snelle toepasbaarheid zijn voor mij belangrijke voordelen van de software.”

Ton Ooms
Ooms Accountants & Belastingadviseurs

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten