Jaarrekening in SBR format deponeren aan bank en/of KVK?

Jaarrekening SBR deponeren

Vanaf boekjaar 2016 is ieder bedrijf verplicht zijn jaarrekening digitaal SBR te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Voor deze rapportage gelden de Standard Business Reporting richtlijnen (SBR). Deze richtlijnen zijn ingevoerd om rapportages te standaardiseren, zodat ze eenvoudig en overal te gebruiken zijn. Door gebruik te maken van de juiste software giet u alle gegevens voor de jaarrekening eenvoudig in dit format. Op die manier heeft u  geen papieren rompslomp, maar tijd voor zaken die ertoe doen!

De drie SBR elementen & richtlijnen

Bij het aanleveren van een rapport volgens de SBR richtlijnen is het belangrijk dat de documenten volledig voldoen aan drie elementen. Deze SBR drie elementen zijn:

  • Er moet gebruik worden gemaakt van de Nederlandse Taxonomie. Dit is een gegevenswoordenboek met definities van alle benodigde gegevens;
  • De gegevens moeten in een specifieke standaardtaal geschreven worden, namelijk XBRL. Deze taal geeft de gegevens hun betekenis mee.
  • De software die gebruikt wordt is d.m.v. twee lijnen gelinkt aan de ontvangers. Op deze manier komen de rapportages bij de juiste instanties terecht.

Uw jaarrekening SBR met Speedbooks

Binnen de software van Speedbooks worden deze elementen vanzelfsprekend meegenomen. Vanuit Speedbooks maakt u een koppeling met XBRLOne. Dit is een speciaal ingerichte beveiligde SBR-omgeving. Hiermee zet u alle financiële data snel om in een correct SBR-bestand. Daarnaast kunt u er voor kiezen dat de jaarrekening automatisch wordt verstuurd naar de Kamer van Koophandel. Dát is hoe digitaal rapporteren eruit moet zien!

Jaarrekening deponeren: hoe werkt het?

Uw jaarrekening deponeren via Speedbooks is gemakkelijk. Via de software kunt u de jaarrekening uploaden. Vervolgens zorgen wij ervoor dat het op de juiste manier wordt verstuurd. Hierdoor bent u er zeker van dat u aan alle boekhoudregels voldoet zonder dat u er omkijken naar hebt. Ook bent u er altijd van verzekert dat uw jaarrekening volgens SBR richtlijnen wordt gedeponeerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Nieuwsgierig naar wat onze software voor u kan betekenen? Neem contact op met één van onze medewerkers of vraag vrijblijvend de demo aan.

Klik hieronder voor meer informatie:

Deel deze informatie:

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

Rapportage in een heldere vorm, zonder zorgen over fouten en lay-out.

Snijtech
Peter Meindertsma

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten