Jaarrekening in SBR format deponeren aan bank en/of KVK?

Jaarrekening SBR

Vanaf boekjaar 2016 is ieder bedrijf verplicht zijn jaarrekening digitaal te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Voor deze rapportage gelden de Standard Business Reporting (SBR) -richtlijnen. Deze richtlijnen zijn ingevoerd om rapportages te standaardiseren zodat ze eenvoudig overal te gebruiken zijn. Door gebruik te maken van de juiste software giet je alle gegevens voor je jaarrekening in eenvoudig in dit format: geen papieren rompslomp maar tijd voor de dingen die er toe doen!

De drie elementen van SBR

Bij het aanleveren van een rapport volgens SBR is het belangrijk dat de documenten volledig voldoen aan de drie elementen van SBR. Deze drie elementen zijn:

  • Er moet gebruik worden gemaakt van de Nederlandse Taxonomie. Dit is een gegevenswoordenboek met definities van alle benodigde gegevens.
  • Deze gegevens moeten in een specifieke standaardtaal geschreven worden: XBRL. Deze taal geeft de gegevens hun betekenis mee.
  • De software die gebruikt wordt is d.m.v. twee lijnen gelinkt aan de ontvangers. Op deze manier komen de rapportages bij de juiste instanties terecht

Jouw jaarrekening SBR met Speedbooks

Binnen de software van Speedbooks worden al deze elementen vanzelfsprekend meegenomen. Vanuit Speedbooks maak je een koppeling met XBRLOne, een speciaal ingerichte beveiligde SBR-omgeving. Hiermee zet je al je financiële data snel om in een correct SBR-bestand, en kun je er zelfs voor kiezen deze jaarrekening automatisch door te laten zetten naar de Kamer van Koophandel. Dát is hoe digitaal rapporteren eruit moet zien!
Speedbooks software is geschikt voor verschillende bedrijven. Dus of je nu één administratie voert voor je eigen onderneming, of meerdere bijvoorbeeld voor klanten. Met Speedbooks kun je alle kanten uit. Welke situatie is van toepassing?

Speedbooks geschikt voor élk boekhoudpakket!

Goed nieuws: onze software kan worden gekoppeld aan élk boekhoudpakket! Laat de papieren rompslomp voor wat het is en maak gebruik van de gemakken van Speedbooks. Voorbeelden van boekhoudpakketten welke zijn te koppelen met Speedbooks zijn:

  • Exact
  • Davilex
  • Twinfield
  • Visma
  • Snelstart
  • E-boekhouden.nl

Bekijk de volledige lijst hier!

Probeer Speedbooks gratis!

Vraag hieronder een Gratis demo aan probeer Speedbooks kosteloos uit!

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Deel deze informatie:

Meer dan 2500 tevreden gebruikers.

“Speedbooks software in één woord: doeltreffend!”

Peter Veenman
CSN Groep B.V.

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten