Jaarrekening in SBR format deponeren aan bank en/of KVK?

Jaarrekening SBR deponeren

Vanaf boekjaar 2016 is ieder bedrijf verplicht zijn jaarrekening digitaal SBR te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Voor deze rapportage gelden de Standard Business Reporting richtlijnen (SBR). Deze richtlijnen zijn ingevoerd om rapportages te standaardiseren, zodat ze eenvoudig en overal te gebruiken zijn. Door gebruik te maken van de juiste software giet je alle gegevens voor de jaarrekening eenvoudig in dit format. Op die manier heb je geen papieren rompslomp, maar tijd voor zaken die ertoe doen!

De drie SBR elementen & richtlijnen

Bij het aanleveren van een rapport volgens de SBR richtlijnen is het belangrijk dat de documenten volledig voldoen aan drie elementen. Deze SBR drie elementen zijn:

  • Er moet gebruik worden gemaakt van de Nederlandse Taxonomie. Dit is een gegevenswoordenboek met definities van alle benodigde gegevens.
  • De gegevens moeten in een specifieke standaardtaal geschreven worden, namelijk XBRL. Deze taal geeft de gegevens hun betekenis mee.
  • De software die gebruikt wordt is d.m.v. twee lijnen gelinkt aan de ontvangers. Op deze manier komen de rapportages bij de juiste instanties terecht.

Jouw jaarrekening SBR met Speedbooks

Binnen de software van Speedbooks worden deze elementen vanzelfsprekend meegenomen. Vanuit Speedbooks maak je een koppeling met XBRLOne. Dit is een speciaal ingerichte beveiligde SBR-omgeving. Hiermee zet je al je financiële data snel om in een correct SBR-bestand. Daarnaast kun je er voor kiezen de jaarrekening automatisch door te laten zetten naar de Kamer van Koophandel. Dát is hoe digitaal rapporteren eruit moet zien!

Jaarrekening deponeren: hoe werkt het?

Jouw jaarrekening deponeren via Speedbooks is erg gemakkelijk. Via de software kan je de jaarrekening uploaden. Vervolgens zorgen wij ervoor dat hij op de juiste manier verwerkt wordt. Hierdoor ben jij er zeker van dat je aan alle boekhoudregels voldoet zonder dat je er omkijken naar hebt. Vervolgens ben je altijd verzekert dat jouw jaarrekening volgens SBR richtlijnen wordt gedeponeerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Nieuwsgierig naar wat onze software voor jou kan betekenen? Neem contact op met één van onze medewerkers of vraag een gratis demo aan.

Klik hieronder voor meer informatie:

Deel deze informatie:

Meer dan 4000 tevreden gebruikers.

Rapportage in een heldere vorm, zonder zorgen over fouten en lay-out.

Snijtech
Peter Meindertsma

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten