Inzicht in kostenplaatsen

Wat is een kostenplaats?

Een kostenplaats is het “label” waaronder bepaalde kosten geboekt worden. Het verwijst naar de plek waar de kosten onder vallen. Vaak gaat het om een fysieke locatie zoals een vestiging of afdeling. Echter, het is ook mogelijk om kosten te plaatsen op basis van andere data, zoals datum of dag van de week.

Waarom kostenplaatsen gebruiken in je boekhouding?

Door je cijfers op te delen op basis van factoren die voor jouw onderneming belangrijk zijn, wordt het makkelijker om verschillen te herkennen. Door deze verschillen te analyseren kun je tot waardevolle inzichten komen die, wanneer je er iets mee doet, tot een aanzienlijke besparing kunnen leiden.

Speedbooks sorteert automatisch op jouw voorkeuren

Elke kostenplaats is anders, en het kan erg nuttig zijn om op basis van de kostenplaats een ander rapport te genereren. Het kan erg frustrerend zijn als dit via jouw boekhoudsoftware en/of analysetool niet mogelijk is. Immers, het kost veel tijd om dit soort specifieke rapporten uit te werken, terwijl juist hier de waardevolle inzichten te vinden zijn! Daarom is het in Speedbooks mogelijk om per kostenplaats verschillende rapporten te maken.

Vergelijk kostenplaatsen met elkaar

Cijfers zijn cijfers. Echter is het verhaal achter de cijfers veel interessanter. Wat zegt dit over het bedrijfsresultaat? Wat vertellen ze over de resultaten per afdeling of vestiging? Het vergelijken van kostenplaatsen vergroot je kostenbewustzijn en geeft je grip op de processen.

Kostenplaatsen gebruiken in Speedbooks

Bij het aanmaken van een administratie in Speedbooks kun je aangeven of er in de financiële administratie gebruik wordt gemaakt van kostenplaatsen. Zo ja, dan herkent Speedbooks automatisch alle kostenplaatsen uit de administratie met als gevolg dat alle ingelezen data wordt toegewezen aan de verschillende kostenplaatsen. Kortom: zolang de kostenplaats op de juiste manier in je boekhoudprogramma staat wordt hij met één vinkje juist meegenomen in je rapport.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd naar wat onze software voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers of vraag een gratis demo aan.

Klik hieronder voor meer informatie:

Deel deze informatie:

Meer dan 4000 tevreden gebruikers.

“Het gebruikersgemak & de snelle toepasbaarheid zijn voor mij belangrijke voordelen van de software.”

Ton Ooms
Ooms Accountants & Belastingadviseurs

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten