Kom minder snel voor verrassingen te staan dankzij de liquiditeitsprognose

Je liquiditeitsprognose maak je met onze rapportage software

Enig idee hoe je banksaldo er over een paar maanden uitziet? Of over een jaar? Moeilijk voorspelbaar. Maar wél belangrijk. Met een liquiditeitsprognose kom je minder snel voor verrassingen te staan. Bij Speedbooks helpen we je graag. Met onze software is het handmatig samenstellen van een liquiditeitsprognose verleden tijd. Aan de hand van gegevens als betaaltermijnen, btw-tarieven en geplande bankmutaties wordt eenvoudig een realistisch beeld van de toekomstige situatie van je financiën geschetst. Geen complexe spreadsheets, handmatige rapportages of gemiste kansen.

Liquiditeitsprognose met Speedbooks: snel, gemakkelijk en begrijpelijk

Het doel van een liquiditeitsprognose is om zowel tussentijds als jaarlijks inzicht te krijgen of er voldoende financiële middelen in de organisatie aanwezig zijn om aan alle betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Met Speedbooks kom je minder snel voor verrassingen te staan. Speedbooks rapportage- en analyse software werkt snel, gemakkelijk en begrijpelijk. Met de laatste cijfers uit een jaarrekening, in combinatie met historische gegevens, worden geplande balansmutaties zoals investeringen en leningen uitgevoerd. Door gebruik te maken van voorspellingen op basis van historische data wordt de nauwkeurigheid van de begroting veel groter.

Maak liquiditeitsprognoses met Speedbooks

Speedbooks verwerkt de gegevens in visuele dashboards, rapportages en alerts die precies vertellen hoe elk onderdeel van de organisatie presteert. De module van onze rapportagetool doet het werk zodat je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken en je beter kunt focussen op de toekomst van de organisatie. Benieuwd naar wat onze software voor jou kan betekenen? Neem contact op met één van onze medewerkers of vraag een gratis demo aan.

Deel deze informatie:

Meer dan 2500 tevreden gebruikers.

In één woord noemt Martijn de rapportage software van Speedbooks: “Effectief!”.​

Martijn Wassink
Greyt

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten