Kom minder snel voor financiële verrassingen te staan door een liquiditeitsprognose op te stellen

Liquiditeitsprognose maken? Dat doe je met Speedbooks

Voorkom verassingen in je liquiditeit!

Enig idee hoe de liquiditeit er over een paar maanden of over een jaar uitziet? Dat is moeilijk voorspelbaar, maar wél belangrijk om daar inzichten in te krijgen. Met een liquiditeitsprognose kom je minder snel voor verrassingen te staan. Het geeft inzicht in de cashflow van de onderneming, zodat de uitgaven van het bedrijf kan voorspellen en kan plannen. Erg belangrijk dus. Echter kost het veel tijd om zo’n prognose handmatig te maken. Speedbooks maakt het mogelijk om deze prognoses te automatiseren. Aan de hand van gegevens, zoals betaaltermijnen, btw-tarieven en geplande bankmutaties, wordt eenvoudig een realistisch beeld van de toekomstige situatie van je financiën geschetst. Kortom geen complexe spreadsheets, handmatige rapportages of gemiste kansen.

Maak kennis met de mogelijkheden van Speedbooks. Vraag nu een gratis demo aan!

Bekijk hier ons filmpje over de liquiditeitsprognose:

De voordelen van een automatische liquiditeitsprognose:

  • Actueel en betrouwbaar;
  • Sneller en efficiënter;
  • Overzichten eenvoudig personaliseren;
  • Deze maand voorspellen wat je volgende maand uitgeeft;
  • De prognose wordt over bepaalde periodes automatisch gemaakt.

De prognose wordt over bepaalde periodes automatisch gemaakt.

Prognose software voor liquiditeitsprognoses

Het doel van een liquiditeitsprognose is om zowel tussentijds als jaarlijks inzicht te krijgen of er voldoende financiële middelen in de organisatie aanwezig zijn om aan alle betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Met de laatste cijfers uit een jaarrekening in combinatie met historische gegevens, worden geplande balansmutaties zoals investeringen en leningen uitgevoerd. Door gebruik te maken van voorspellingen op basis van historische data, wordt de nauwkeurigheid van de begroting veel groter. Daardoor zijn de financiën van je bedrijf stabiel, inzichtelijk en makkelijker te beheren.

Hoe werkt het?

Speedbooks verwerkt de gegevens in visuele dashboards, rapportages en alerts die precies vertellen hoe elk onderdeel van de organisatie presteert. Deze module van onze rapportagetool doet het werk, zodat jij meer tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken en je meer kunt focussen op de toekomst van de organisatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Nieuwsgierig wat onze software voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers of vraag de gratis demo aan.

Klik hieronder voor meer informatie:

Deel deze informatie:

Meer dan 4000 tevreden gebruikers.

Rapportage in een heldere vorm, zonder zorgen over fouten en lay-out.

Snijtech
Peter Meindertsma

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten