Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Speedbooks is een maatschappelijk betrokken organisatie en wij kijken verder dan de financiële branche en onze eigen klanten. Dit doet Speedbooks op verschillende manieren: in de vorm van financieel ondersteuning, maar ook in het faciliteren van goederen of diensten behoort tot de mogelijkheden. Speedbooks ondersteunt onder andere:

De voedselbank in Heerenveen 2019

De feestdagen staan in het teken van saamhorigheid. Daarom heeft Speedbooks een donatie gedaan aan de Voedselbank in Heerenveen.

Wat doet de Voedselbank met het geld?
Dit geld gaat naar zaken die noodzakelijk zijn om het voortbestaan van de voedselbank te garanderen. Met het inkomende geld worden bijvoorbeeld huisvesting, vervoer, kratjes, koelboxen en de energierekening betaald. Zaken die op het eerste oog vaak worden vergeten, maar essentieel om als stichting te deze groep mensen te kunnen helpen.


Nyck de Vries

 

Autocoureur Nyck de Vries is dit seizoen een van de titelkandidaten in de Formule 2. De kampioenen van  de laatste jaren uit deze klasse belanden in de Formule 1 en dat is ook zijn doel. Seizoen 2019 gaat Nyck de Vries met het team ART Grand Prix op jacht naar de hoofdprijs, zodat hij zeker is van promotie naar Formule 1. Speedbooks ondersteunt hem naar dit ultieme doel. Lees hier alles over Nyck de Vries

Co-sponsor van Sc Heerenveen

 

scheerenveen - speedbooks

Speedbooks, het rapportage software bedrijf van Lume Paulusma, is co-sponsor van sc Heerenveen. Het bedrijf uit Heerenveen is al langere tijd betrokken bij de Friese voetbalclub. De algemeen directeur van Speedbooks, Paulusma, is al jaren een groot fan van sc Heerenveen, seizoenkaarthouder, en heeft een persoonlijk een passie voor voetbal.  Speedbooks heeft een zakenloge in het stadion en de heer Paulusma is OSSH-lid. Afgelopen jaar heeft Speedbooks de landelijke branche award in de categorie “Business Software” gewonnen en de viering hiervan vond plaats in het Abe Lenstra stadion. Dit alles maakt de stap naar co-sponsor een logische stap.
Sc Heerenveen

scheerenveen - speedbooks

Koninklijke Nederlandse Kaatsbond

 

 

 

 

 

De KNKB is één van de oudste Nederlandse sportbonden. Op dit moment zijn er 110 kaatsverenigingen, onderverdeeld in 12 federaties, bij de kaatsbond aangesloten. Per 1-1-2019 heeft de KNKB 10.045 leden en is Speedbooks hoofdsponsor. De Koninklijke Nederlandse Kaatsbond heeft ten doel de beoefening van de kaatssport te bevorderen. Vanuit de kracht en unieke positie van de kaatssport wil de KNKB als organisator, verbinder en expertisecentrum de kaatscultuur, -tradities en -waarden behouden en de beoefening en de betekenis van de kaatssport in al haar vormen bevorderen.

Agrarische dagen 2019

 

 

 

 

Speedbooks is sponsor van de 66editie van de Agrarische dagen dat van 18 t/m zondag 22 september 2019 plaatsvindt in Franeker. Dit jaar heeft de Agrarische dagen het thema: Een Stralend AD. Dit thema is gebaseerd op het  Planetarium in Franeker. In 2018 was het 250 jaar geleden dat Eise Eisinga in Franeker kwam wonen en 200 jaar geleden dat Koning Willem-I het planetarium bezocht. Mede daardoor staat het Planetarium op de voorlopige lijst van Unesco’s werelderfgoed. Om op de definitieve lijst te komen is het belangrijk dat deze stap wordt gesteund door de gemeenschap. De Agrarische Dagen draagt haar steentje bij door het thema dit jaar te wijden aan het Planetarium. Het jaarlijks terugkerende stadsfeest had een afwisselend programma samengesteld voor jong en oud.

Sneeker Dweildag 2019

 

 

 

 

 

Speedbooks is sponsor van de 8e editie van Sneeker Dweildag. In de binnenstad van Sneek wordt op zaterdag 5 oktober 2019 de Sneeker Dweildag georganiseerd. Een unieke muziekhappening waarbij dweilkapellen uit heel Nederland in twee klassen strijden om de hoogste eer en mooie prijzen. Elke kapel speelt drie sets op drie verschillende locaties in de binnenstad van deze Friese Elfstedenstad.

Goede doelen

Speedbooks ondersteund diverse goede doelen op verschillende manieren. In onze nieuwsbrieven en op de website via ‘Nieuws‘ besteden wij aandacht aan de evenementen.

Speelgoedbank Heerenveen

Bij de stichting Speelgoedbank Heerenveen mogen kinderen van 0 tot 12 jaar, die opgroeien in armoede, vier keer per jaar speelgoed uitzoeken. Sinds enkele jaren wordt voornamelijk gebruikt speelgoed ingezameld. Vrijwilligers controleren of spellen, speelgoed en boeken compleet, schoon en heel zijn.

Het Foppe Fonds

Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen met een beperking. Omdat zij geloven dat ieder kind die je een kans geeft om zichzelf te ontwikkelen, dat zal aangrijpen. Zij bieden deze kinderen een sportieve kans die niet alleen bijdraagt aan hun sportieve ambities, maar ook hun maatschappelijke ontwikkeling.

Golfen voor het Foppe Fonds

Op donderdag 19 september 2019 organiseert het Foppe Fonds voor de zevende keer het Foppe Open: hét golf- en fundraising event van Noord-Nederland. Het Foppe Open, waar naast Speedbooks en een tal van andere bedrijven, ook meerdere bekende sporters aan mee doen.

 

 

 

 

 

Bourgondisch Beetsterzwaag 2019

 

 

 

 

 

Op 7 en 8 september 2019 vindt de vijfde editie plaats van Bourgondisch Beetsterzwaag. Sinds 2015 is dit culinaire festival onlosmakelijk verbonden met het Friese Beetsterzwaag en worden jaarlijks alle zintuigen van de bezoekers geprikkeld. Speedbooks is sponsor van deze lustrum editie. Het festival wordt gehouden in het Lycklamapark, middenin Beesterzwaag. In 2019 zijn er bijzondere culinaire happen en is er een muziekprogramma. Toegang is gratis!

 

Culturele hoofdstad 2018

 

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Een jaar lang laten de Friezen zien hoe ze het leven vieren en daarbij een gezonde planeet achter laten voor de generaties die nog komen. Hoe ze met lef hun kop boven het maaiveld uitsteken om hun eigenwijze manieren grenzeloos aan de wereld te laten zien. Cultuur is dus niet het doel, maar het middel. Het landschap is het podium en iedereen is uitgenodigd!
Fryslân Culturele Hoofdstad

Watersportvereniging Sneek

kws

Speedbooks en de KWS tekenden een sponsorovereenkomst voor drie jaar. Speedbooks rapportage software helpt ondernemers hun financiële management te stroomlijnen. Het Friese bedrijf is nauw verbonden aan meerdere regionale sportorganisaties. Lume Paulusma: “Ik woon in Sneek en draag de lokale sport een warm hart toe. Speedbooks sponsort twee voetbalclubs en daarnaast de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond en sportclub Heerenveen. Als Fries vind ik het belangrijk om bijzondere Friese organisaties en evenementen met een mooie historie te ondersteunen.”
www.kws-sneek.nl

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

"Ik kan bedrijfsinformatie met Speedbooks rapportage software op eenvoudige wijze presenteren m.b.v. de grafische rapportmodellen."

Harald van Amerom
Hafkamp Gerechtsdeurwaarders

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten