De Formule 2 kalender van 2018

De kalender voor het het FIA Formula 2 Championship voor het raceseizoen 2018 ziet er als volgt uit. Het seizoen bestaat uit twaalf ronden, allen in het voorprogramma van de Formule 1 Grands Prix. Het Formule 2 seizoen 2018 begint in Bahrein op het circuit van Sakhir en eindigt in Verenigde Arabische Emiraten, op het circuit van Yas Marina op zondag 25 november 2018. De race talenten rijden in 2018 op twee nieuwe circuits ten opzichte van 2017, te weten: Paul Ricard in Frankrijk en Sochi in Rusland.

De Formule 2 start op 6 april in Bahrein, gevolgd door de race in Azerbeidzjan. Daarna vindt het Europese deel van het seizoen plaats, waarna eind november het seizoen wordt afgesloten in Abu Dhabi.

De Formule 2 kalender volgens Bruno Michel

De Formule 2-baas Bruno Michel vertelde bij de presentatie van de Formule 2 kalender: “Ik ben blij de kalender aan te kondigen, bestaande uit twaalf evenementen in het programma van de Formule 1. Een van onze missies is het voorbereiden van jonge rijders op de volgende stap: de Formule 1. Met dit programma kunnen zij zo veel mogelijk F1-circuits leren, maar ook hun kwaliteiten laten zien aan de Formule 1-paddock.”

In 2018 rijdt de Formule 2 het kampioenschap met een volledig nieuwe bolide, onder meer voorzien van de halo cockpitbescherming.

De Formule 2 kalender voor 2018:

 Datum Land Circuit
 8 april Bahrein Sakhir
 29 april Azerbeidzjan Baku Street Circuit
 13 mei Spanje Catalunya
 26 mei Monaco Monte Carlo
 24 juni Frankrijk Paul Ricard
 1 juli Oostenrijk Red Bull Ring
 8 juli Groot-Brittannië Silverstone
 29 juli Hongarije Hungaroring
 26 augustus België Spa-Francorchamps
 2 september Italië Monza
 30 september Rusland Sochi
 25 november Abu Dhabi Yas Marina

Meer dan 4000 tevreden gebruikers.

"Ik kan bedrijfsinformatie met Speedbooks rapportage software op eenvoudige wijze presenteren m.b.v. de grafische rapportmodellen."

Harald van Amerom
Hafkamp Gerechtsdeurwaarders

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten