De Vries bekroont inhaalrace met tweede plek

Nyck de Vries is zondag in de Formule 2 als vijfde geëindigd in de sprintrace in Bahrein. De 23-jarige coureur probeerde met een pitstop in het eerste deel van de race de zege te pakken, maar die strategie betaalde zich niet uit. De Rus Artem Markelov, testcoureur voor het Formule 1-team van Renault, greep de winst in Bahrein voor de Duitser Maximilian Gunther en de Braziliaan Sergio Sette Camara. De Vries gaf ruim tien seconden toe op de winnaar.

“Ik had dit even nodig” zegt Nyck de Vries

, Ik ben blij dat ik op het podium sta, dit resultaat was echt even nodig’’, reageerde De Vries opgelucht, met een enorme blinkende beker in zijn handen. ,,Of ik ‘m mooi of lelijk vind? Oh, dat maakt me echt niet uit. De punten tellen.” Zo best is zijn seizoenstart puur op resultaten beschouwd immers nog niet. ,,De potentie telt niet, als je dat niet om kunt zetten in resultaat. Naar ‘als’ en ‘maar’ luistert niemand en dat begrijp ik ook. Maar de potentie is er de hele tijd al. Race 1 lagen we tweede in Bahrein, de tweede race daar lagen we op kop. Gisteren lag ik weer tweede. Er gebeurde steeds een hoop in de kwalificatie, waar zowel het team als ik fouten hebben gemaakt. Altijd goede races gereden, maar het nog niet om kunnen zetten. Daarom denk ik dat dit resultaat héél belangrijk is.”

Hij zei het de avond voor de race tegen zijn trainer. ,,Als we eens wat neer kunnen zetten, dan weet ik zeker dat het kampioenschap écht begint. Er is natuurlijk een hoop druk, iedereen verwacht veel. Prema heeft altijd goed gepresteerd, al zegt dat niet alles meer, want de auto’s zijn dit jaar echt heel anders. De top is veel breder, wat het kampioenschap mooi maakt. En ik twijfel er niet aan dat we daar aan mee gaan doen.”
Nyck, al jaren onderdeel van het talententeam van McLaren, jaagt dit seizoen op een mogelijk zitje bij het Britse Formule 1-team voor 2019. Lando Norris, De Vries’ concurrent op die missie, strandde vandaag in Azerbeidzjan op plaats vijf..

 

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

Rapportage in een heldere vorm, zonder zorgen over fouten en lay-out.

Snijtech
Peter Meindertsma

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten