Nyck de Vries eindigt als tweede bij Formule 2 in Spanje

Nyck de Vries is in Spanje knap tweede geworden in de hoofdrace van het Formule 2-weekend in Barcelona. De Nederlander moest alleen de Brit George Russell voor zich dulden. Nyck startte als tweede op Circuit de Catalunya, maar reed direct naar de eerste plaats. In de ronden die volgden, viel de Prema Racing-coureur terug naar plek drie, maar hij heroverde uiteindelijk de tweede plaats. Het betekende voor de 23-jarige De Vries, die onder contract bij McLaren staat, zijn tweede podiumplek van het seizoen. In de strijd om de wereldtitel bezet hij na de eerste drie raceweekenden de vierde plaats.

Sprintrace Formule 2 in Barcelona

Nyck de Vries, zaterdag zesde in de hoofdrace, kende een goede start in de sprintrace op het Bahrain International Circuit, want hij stoomde direct op van de derde naar de eerste plaats. In de negende van in totaal 23 rondes en met een voorsprong van drie seconden op de nummer twee Markelov besloot De Vries een pitstop te maken voor een bandenwissel. Prema Racing, het team van de geboren Sneker, hoopte op eenzelfde scenario als een jaar geleden toen Charles Leclerc door deze strategie de winst pakte in Bahrein. De Vries rukte ook snel op vanaf de dertiende plek, maar hij kon zijn achterstand van een halve minuut op Markelov niet helemaal goedmaken.

Door zijn vijfde plek heeft De Vries na het eerste Grand Prix-weekend in de Formule 2 zestien punten, goed voor de vijfde plek in het klassement. Lando Norris, net als De Vries lid van het talententeam van McLaren, eindigde als vierde in de sprintrace en is na zijn zege zaterdag in de hoofdrace de WK-leider met 39 punten.

 

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

"Ik kan mij richten op onze kerntaak: transport!"

Joost van der Valk
Van Der Valk Transport B.V.

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten