Fenomenale Nyck de Vries terug in de strijd om het kampioenschap in de Formule 2

Met een indrukwekkende race heeft Nyck de Vries, gesponsord door Speedbooks, de Formule 2-hoofdrace in Hongarije gewonnen. Lando Norris domineerde de natte openingsfase op de Hungaroring, maar toen de coureurs overstapten op slicks halverwege de wedstrijd was Nyck superieur. Zijn McLaren Young Rider Teamgenoot Norris eindigde nog wel als tweede, ruim achter De Vries.

Lando Norris startte van P6 en viel terug naar P9. Daarna kwam hij snel opzetten, koos duidelijk andere lijnen dan de rest en rekende zijn concurrenten daarmee stuk voor stuk in. Soms per ronde meer dan drie seconden sneller dan de anderen. In de tiende ronde greep Lando Norris de leiding en hij bleef imponeren met snelle rondetijden en reed rap weg bij het veld. Nyck de Vries reed naar P2 door Sette Camara in te halen. En toen de baan was opgedroogd halverwege de wedstrijd, stapten de coureurs over op droogweerbanden.

Met een voorsprong van dertien seconden op nummer twee Nyck De Vries was de voorsprong van Norris na de bandenwissel nog steeds intact. Zo superieur als Norris op regenbanden was, zo fenomenaal was De Vries op slicks. De Prema-coureur reed het gat naar de leider met seconden per ronde dicht en in de 27ste omloop zag Norris Nyck De Vries groot in zijn spiegels. Bij het uitkomen van de chicane zette Nyck zijn bolide aan de binnenkant naast die van Norris om in bocht 10 de leiding te pakken. Daarna bleef De Vries imponeren en hij zegevierde uiteindelijk met maar liefst 16,5 seconde marge naar nummer twee Norris.

Na de winst zaterdag in de hoofdrace, reed Nyck de Vries zondag in Hongarije na enkele felle gevechten als zevende over de finish in de tweede Formule 2-race op de Hungaroring. Zaterdag was de race nat en daarna droog, zondag was dat heel anders.

Nyck De Vries, gesponsord door Speedbooks, startte na zijn indrukwekkende optreden op zaterdag vanaf een achtste positie. De top-acht van zaterdag start in de sprintrace in omgekeerde volgorde. Op de krappe Hungaroring lijkt dat een tamelijk ongunstige uitgangspositie, maar Nyck ging ook op zondag fel uit de startblokken. Na de goede start klom hij in no time naar de vijfde plaats, nog voor zijn concurrerende McLaren-teamgenoot Lando Norris. Een zesde plaats leek de eindklassering voor Nyck, maar dat werd nog een zevende doordat hij eenduizendste (!) van een seconde later over de meet bleek te zijn gekomen dan de Japanner Nirei Fukuzumi. De zege ging naar de Thaise coureur Alex Albon.

Door De Vries’ indrukwekkende winst zaterdag – hij reed de andere coureurs op dik 16 seconden – en de punten van de sprintrace is De Vries terug in de strijd om de titel. Met nog vier raceweekeinden te gaan staat hij gedeeld vierde met Artem Markelov met 114 punten. De Brit George Russell, die een slecht weekeinde kende door onder meer een uitvalbeurt, gaat nog steeds aan de leiding met 171 punten. De volgende Formule 2-races zijn eind augustus in België op het circuit van Spa-Francorchamps.

Foto door FotoformulaK

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

Rapportage in een heldere vorm, zonder zorgen over fouten en lay-out.

Snijtech
Peter Meindertsma

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten