De Vries valt na bizarre botsing uit in Formule 2 Monaco

Nyck de Vries is vrijdag op bizarre wijze uitgevallen in de hoofdrace van het Formule 2-weekend in Monaco. De 23-jarige Nederlander kwam in de pitstraat in botsing met Alexander Albon. Nadat de safetycar op de baan kwam als gevolg van een incident tussen Lando Norris en Ralph Boschung besloten zowel De Vries als Albon aan het einde van de veertiende ronde de pitstraat in te rijden. Albon deed dat echter op het allerlaatste moment, waardoor de vlak achter hem rijdende De Vries hem bij het insturen van de bocht raakte en de Britse Thai vervolgens spinde. Beide coureurs konden aanvankelijk hun weg vervolgen, maar zes ronden later moest De Vries zijn te ernstig beschadigde auto alsnog aan de kant zetten en weer drie ronden daarna wachtte Albon hetzelfde lot. De nulscore van De Vries was extra zuur omdat hij op het moment van de situatie met Albon op een keurige tweede plaats lag. De Rus Artem Markelov profiteerde in derde positie optimaal van de crash tussen De Vries en Albon en reed uiteindelijk onbedreigd naar de overwinning.

Snelste van het weekend zonder punten

Antonio Fuoco won in Monaco de chaotische sprintrace van het Formule 2-kampioenschap. De Italiaan startte vanaf pole en maakte geen fouten, in tegenstelling tot een hoop andere rijders. Fuoco ging als eerste door de eerste bocht voor Lando Norris, die als derde was gestart. Jack Aitken kwam slecht van zijn plek en zou vroeg uitvallen. Artem Markelov, die op zondag de hoofdrace won en dus als achtste startte, ging naar de vijfde positie. Drie auto’s bleven stilstaan op de startopstelling. Ook Nyck de Vries, die in de hoofdrace startte vanaf de tweede positie maar uitviel, kwam niet weg bij de start. De Vries stond al achteraan en werd nu dus terug naar de pits geduwd. De coureur uit Sneek zou wel weer de auto de baan op rijden, in de hoop dat er een aantal coureurs in de fout gingen en dat zou ook gebeuren.

Nadat Prema de auto toch aan de praat kreeg, begon De Vries aan een grote inhaalrace. Hij reed vanuit de achterhoede nog naar de negende plaats in een race vol met crashes, aanrijdingen en safetycar-situaties. De Vries bleef door de negende plaats alleen wel net buiten de punten. In de hoofdrace werd De Vries bij de pits uit de wedstrijd gereden door Albon, terwijl hij in de kwalificaties zeer snel was. De Vries baalt van zijn pechweekeinde: ”Ik was de snelste van het weekeinde, maar heb nul punten.” Hij zakt in de WK-stand naar het zesde plaats. Vorig jaar won De Vries in Monaco zijn eerste Formule 2 race.

 

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

Rapportage in een heldere vorm, zonder zorgen over fouten en lay-out.

Snijtech
Peter Meindertsma

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten