Nyck de Vries zijn eerste Formule 2 overwinning van 2018

Na enkele tegenslagen heeft Nyck de Vries op het circuit Paul Ricard toegeslagen en is hij van de hatelijke nul af: zijn eerste Formule 2-overwinning van het seizoen is een feit. Nyck: “Dit brengt mij terug in de strijd om het Formule 2 kampioenschap.” Nyck startte de sprintrace vanaf P4, maar toonde zich overtuigend de sterkste. In de openingsfase reed hij vanuit zijn strategie degelijk en ingetogen. “Ik heb de banden gespaard in het begin, maar ik ben wel continu binnen DRS-afstand gebleven om de aansluiting te houden”, aldus Nyck.

‘Comfortabele overwinning’

“Ik voelde dat we qua tempo nog marge over hadden. Dus toen ik dacht dat het kon, heb ik het gat gedicht en mijn inhaalactie geplaatst”, refereert hij aan de beslissende inhaalactie op de Zwitser Louis Deletraz. “Het was een inhaalmanoeuvre met DRS, maar het was niet zo makkelijk. Ik moest wel echt vol pushen en dan levert de DRS natuurlijk wel belangrijk voordeel.” “Toen ik daarna in schone lucht reed kon ik controlerend rijden, waardoor het comfortabele overwinning werd.” Nyck de Vries zijn titelstrijd is nog niet naar wens. “Wij hebben genoeg problemen meegemaakt. Dus ik denk dat wij deze overwinning heel erg verdienen.”, zo sluit hij af..

Volle concentratie op titelstrijd

Door slechte resultaten van rivalen Lando Norris en George Russell slaat De Vries bovendien een dubbelslag in Frankrijk: hij doet ook meteen goede zaken in het kampioenschap. “Ik ben blij dat ik in beide races punten heb kunnen scoren en nu weer echt terug in de strijd ben. Het kampioenschap is nog altijd erg lang, waardoor het nu vooral belangrijk is om alle races punten te scoren, zelfs als het maar om een achtste plek gaat.”
De Vries is naar eigen zeggen volledig gefocust op constant presteren in de Formule 2. Alvast flirten met de Formule 1, of speculeren over een mogelijke strijd met Norris voor een McLaren-zitje, is dan ook echt verleden tijd. “Eerlijk gezegd denk ik daar momenteel helemaal niet aan. Ik wil gewoon constant punten scoren en dit jaar voor het kampioenschap vechten.”

 

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

"Ik kan mij richten op onze kerntaak: transport!"

Joost van der Valk
Van Der Valk Transport B.V.

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten