Nyck de Vries start in F2 Oostenrijk op P9

Nyck de Vries start zaterdag als negende in de eerste van twee Formule 2-races in Oostenrijk. De 23-jarige coureur uit Uitwellingerga, winnaar van de sprint race in Frankrijk, eindigde in een spel van tienden en honderdsten van een seconde op P9. Tussen hem en de Britse George Russell op P1 zaten maar zestienden. Kampioenschapsleider Lando Norris eindigde in de kwalificatiesessie op de Red Bull Ring nabij Spielberg als tweede. De Braziliaan Sergio Sette Camara start vanaf plaats drie.

Er wordt in Oostenrijk om veiligheidsredenen zaterdag en zondag gestart achter de safetycar. Dat heeft alles te maken met het sinds dit seizoen vernieuwde startmechanisme, dat de coureurs maar moeilijk onder de knie blijken te krijgen. Het hele seizoen al slaan er auto’s af tijdens de start. Ook maatregelen om de procedure te versimpelen blijken niet te werken, zodat de FIA vanachter de safetycar laat starten.

Band maakt vroegtijdig einde aan race De Vries

Een lekke band maakte een vroegtijdig einde aan de eerste race van Nyck de Vries in Oostenrijk. De Friese autocoureur in de Formule 2 werd in de zesde ronde op het circuit van Spielberg getroffen door een lekke achterband. Hij lag op dat moment op de achtste plaats. De Vries, die dit seizoen al vaker werd getroffen door pech, had vorige week in Frankrijk de sprintrace gewonnen. In de hoofdrace op circuit Paul Ricard eindigde hij als vijfde. De 23-jarige Fries klom door zijn prestaties in Frankrijk naar de derde plaats in het WK-klassement, maar door zijn uitvalbeurt in Oostenrijk viel hij weer terug naar plek zes.

Nyck de Vries won vier plaatsen in de tweede Formule 2-race in Oostenrijk, maar genoeg voor punten was dat zondagochtend niet. De 23-jarige coureur uit Uitwellingerga eindigde op de Red Bull Ring in Spielberg als veertiende, nadat hij als achttiende aan de race was begonnen. De inhaalrace die hem op zondag wachtte, bleek een te grote om mee te strijden om punten of zelfs een podiumplek of winst. Daardoor bleef De Vries puntloos, een week na zijn overwinning in Frankrijk. De Engelsman George Russell, zaterdag winnaar en zondag tweede, nam in de titelstrijd de leiding over van de zondag net als De Vries buiten de punten geëindigde Lando Norris. De Russische winnaar Artem Markelov staat derde.

De Vries kelderde door het puntloze weekeinde van drie naar zeven, met 57 punten achterstand op Russell. Per weekeinde zijn er maximaal 48 punten te verdienen. Er zijn nog zes raceweekeinden te gaan in de Formule 2, dus er is nog veel mogelijk.

 

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

"Niet alleen ik werk naar volle tevredenheid met Speedbooks, ook mijn klanten vinden de presentaties (managementoverzichten) heel prettig en duidelijk."

Bert Elfferich
Elfferich Administratie & Belastingadvies

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten