De Formule 2 kalender van 2018

Nyck de Vries is zondag in de Formule 2 als vijfde geëindigd in de sprintrace in Bahrein. De 23-jarige coureur probeerde met een pitstop in het eerste deel van de race de zege te pakken, maar die strategie betaalde zich niet uit. De Rus Artem Markelov, testcoureur voor het Formule 1-team van Renault, greep de winst in Bahrein voor de Duitser Maximilian Gunther en de Braziliaan Sergio Sette Camara. De Vries gaf ruim tien seconden toe op de winnaar.

Goede start Nyck de Vries

Nyck de Vries, zaterdag zesde in de hoofdrace, kende een goede start in de sprintrace op het Bahrain International Circuit, want hij stoomde direct op van de derde naar de eerste plaats. In de negende van in totaal 23 rondes en met een voorsprong van drie seconden op de nummer twee Markelov besloot De Vries een pitstop te maken voor een bandenwissel. Prema Racing, het team van de geboren Sneker, hoopte op eenzelfde scenario als een jaar geleden toen Charles Leclerc door deze strategie de winst pakte in Bahrein. De Vries rukte ook snel op vanaf de dertiende plek, maar hij kon zijn achterstand van een halve minuut op Markelov niet helemaal goedmaken.
Door zijn vijfde plek heeft De Vries na het eerste Grand Prix-weekend in de Formule 2 zestien punten, goed voor de vijfde plek in het klassement. Lando Norris, net als De Vries lid van het talententeam van McLaren, eindigde als vierde in de sprintrace en is na zijn zege zaterdag in de hoofdrace de WK-leider met 39 punten.

 

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

"Niet alleen ik werk naar volle tevredenheid met Speedbooks, ook mijn klanten vinden de presentaties (managementoverzichten) heel prettig en duidelijk."

Bert Elfferich
Elfferich Administratie & Belastingadvies

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten