Podiumplaats voor Nyck de Vries op Sochi Autodrom

In het laatste weekend van september is de een na laatste race van de formule 2 verreden. De Thaise coureur Alexander Albon heeft bij de hoofdrace aan het langste eind getrokken. Nyck de Vries had op overtuigende wijze de pole-position veroverd in de voorbereiding, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een verdienstelijke derde plaats.

FotoFormulaK

De start van Sochi Autodrom

De Vries had een overtuigende start en behield daarmee de leiding in het eerste gedeelte van de race. Bij de start was er in ieder geval geen gebrek aan actie achter de rijder van Speedbooks. Norris kende een erg slechte start en vergooide daarmee meteen zijn kans op de eindzege. Vooral de thuisfavoriet Artem Markelov maakte indruk bij de start. Startend vanaf de 19e plek reed Markelov een indrukwekkend eerste gedeelte om al in de derde ronde op plek 9 uit te komen. De uiteindelijke winnaar Albon schoof meteen twee plekken op en passeerde Russel vervolgens een paar rondes later in bocht 2, om achter Nyck plaats te nemen.

De impact van de pitstop op de race in Sochi

Waar Norris al zo goed als uitgeschakeld leek bij de start, deelde zijn pitstop de finaleklap uit. Norris stopte eerstbij de verkeerde pitcrew, om vervolgens veel te vroeg weer weg te rijden bij zijn eigen team. Ook voor Markelov bleek de pistop funest. Waar hij een indrukwekkende race aan het rijden was en op P1 stond toen hij binnenkwam voor de pitstop, kwam Markelov weer terug in de race op slechts P11.
De pitstop van Nyck de Vries verliep ook niet soepel. De coureur uit Uitwelligerga stond te lang stil en moest als gevolg Markelov en Albon voor laten gaan. De Vries kwam daarna sterk terug met een stabiel gedeelte van de race, waar hij als kers op de taart de snelste ronde klokte. Een aanvaring met Arjun Maini kon deze uitstekende prestatie niet voorkomen.

Vierde plek de Vries bij sprintrace.

De regen zorgde voor lastige omstandigheden voor alle coureurs in de sprintrace. Nyck de Vries sloot de sprintrace in Rusland af met een prima vierde plek, na een knappe inhaalmanoeuvre op Markelov. Russel pakte de overwinning.

Tevredenheid overheerst bij Nyck de Vries op Sochi Autodrom

P3 en de snelste rondetijd zorgen ervoor dat Nyck de Vries Sochi verlaat met een tevreden gevoel. De derde plek op Sochi Autodrom betekent alweer de zesde podiumplek van dit seizoen voor Nyck. En met nog 1 ronde te gaan – Abu Dhabi – kan Nyck nu al terugkijken op een succesvol seizoen.

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

“Speedbooks software in één woord: doeltreffend!”

Peter Veenman
CSN Groep B.V.

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten