Nyck de Vries weer P1 op Monza?

In 2017 veroverde Nyck de Vries in de Formule 2 kwalificatie P2 op Monza. Hij kwam minder dan een honderdste van een seconde te kort op polesitter Nobuharu Matsushita. De Vries, die toen net het tweede raceweekend bij Racing Engineering reed, verbeterde zichzelf en steeg naar de tweede plek. Het verschil met Matsushita was zeer klein, maar zijn marge bleek groot genoeg om achttien rivalen achter zich te houden. Na Nyck zijn eerste P1 op Spa afgelopen weekend, zijn we benieuwd of hij dat weer kan herhalen.

FotoFormulaK

Autodromo nazionale Monza

‘Autodromo Nazionale di Monza’ is een 5,793 km lang circuit gelegen bij de plaats Monza in het noorden van Italië. Het circuit bestaat uit lange rechte stukken, snelle bochten en enkele korte chicanes. Ondanks meerdere pogingen om de hoge snelheden te matigen is Monza nog steeds het hogesnelheidscircuit bij uitstek. Het Circuit van Monza is geopend in 1922 en telt 11 bochten, waarvan 8 rechts en 5 linkerbochten. Het langste rechte stuk is 1195 meter. De snelste ronde die er ooit is gemaakt is de 1:21.046 in 2004.

In 1971 werd er de snelste Formule 1-race ooit gereden, met een gemiddelde snelheid van 242 kilometer per uur. Daarna verschenen in 1972 en 1976 de drie chicanes, die er nu nog steeds zijn. Daardoor werden de gevaarlijke slipstream-gevechten uit het verleden voorgoed onmogelijk gemaakt. Het rechte stuk bij start/finish is de enige overlapping met het vroegere kombaan-traject. Het circuit belichaamt, meer dan welk circuit ook, de geschiedenis van de Grand Prix-races met in totaal 75 verreden Grand Prix.

Setup van de auto

Afgelopen zaterdag zegevierde Nyck voor de tweede achtereenvolgende keer in de hoofdrace. Zowel in Hongarije als Spa werd hij als eerste afgevlagd. Na de algemene motor update was het weer even zoeken naar de beste setup voor Hongarije en Spa. Dat Nyck dat met zijn engineers goed voor elkaar had, bleek wel uit de uitslagen. De tweede race op Spa was de pace anders en dat maakte dat hij niet won, maar vierde werd. “Ik hoopte dat we een soortgelijke pace zouden hebben als zaterdag, want dan hadden we misschien weer kunnen winnen. Maar die hadden we niet en dan moet je genoegen nemen met de vierde positie. Ik ben echter oprecht tevreden met ons weekend op Franchorchamps”, aldus de Vries.

Kansen op Monza

Alle formule 2 auto’s zijn gelijk en alles draait zal draaien om de setup zo te krijgen dat die voor Monza optimaal is, gezien weer en circuit. Nyck gaat er weer voor en zal met zijn engineers weer een goed plan hebben voor Monza. Het programma op Monza ziet er voor Nyck als volgt uit:

Vrijdag 31 augustus

12:55-13:40         Eerste vrije training

16:55-17:25         Kwalificatie

Zaterdag 1 sep 2018  

16:45-17:50         Hoofdrace

Zondag 2 sep 2018    

10:55-11:45         Sprintrace

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

"Niet alleen ik werk naar volle tevredenheid met Speedbooks, ook mijn klanten vinden de presentaties (managementoverzichten) heel prettig en duidelijk."

Bert Elfferich
Elfferich Administratie & Belastingadvies

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten