Voorbeschouwing Paul Ricard

Volgens McLaren Junior Nyck de Vries liggen er nog voldoende kansen om de FIA Formule 2-titel te pakken. De Vries hoopt daarbij de prestaties van Pierre Gasly in 2016 te kunnen evenaren. De Vries rijdt dit seizoen in de kleuren van Prema, dat vorig jaar met Charles Leclerc de titel won. De coureur uit Sneek is qua snelheid zeker een van de betere coureurs in de opstapklasse, maar krijgt tot nu toe een hoop tegenslag te verwerken.

De Vries is na vier van de elf weekenden dit seizoen nog zonder overwinning en kwam al drie keer niet aan de finish. Vooral het incident in Monaco, waar hij bij het ingaan van de pits werd afgesneden door Alexander Albon, was zuur. De Nederlander was snel genoeg voor pole, maar moest als tweede beginnen. Na zijn aanvaring met Albon viel De Vries uit en ook in de tweede race viel er weinig eer te behalen.

Nu hij zesde ligt in het kampioenschap zal er veel moeten gebeuren wil De Vries de verwachtingen alsnog waarmaken. “Het is een lang kampioenschap en er is nog van alles mogelijk”, zei de 23-jarige De Vries. “Als je terugkijkt naar het jaar waarin Gasly kampioen werd, zie je dat hij ook veel tegenslag had maar zich toch terug wist te vechten.”

Klassering Nyck de Vries

De Vries staat momenteel 52 punten achter leider Lando Norris, terwijl Gasly er maar 19 goed hoefde te maken. “Natuurlijk hebben we veel punten verloren, ondanks dat we vaak snel genoeg waren. In Bahrein waren we niet zo snel als we hadden moeten zijn, maar in Baku, Barcelona en Monaco deden we mee om de prijzen. De stand in het kampioenschap is geen realistische weergave van waar we horen te staan.” Ook Prema-teambaas Rene Rosin memoreerde Gasly’s seizoen en stipte bovendien aan dat er geen uitgesproken favoriet is. “Alles is nog mogelijk, er is geen dominante rijder zoals vorig seizoen met Leclerc. Aan de andere kant moeten we nu echt gaan scoren. Als je kansen krijgt, moet je die pakken. Het doet me denken aan 2016, toen we na Monaco ver achter liepen met Gasly. We moeten nu resultaten boeken en punten halen.”

Benieuwd hoe Speedbooks en Nyck de Vries elkaar versterken? Klik hier.

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

Rapportage in een heldere vorm, zonder zorgen over fouten en lay-out.

Snijtech
Peter Meindertsma

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten