Speedbooks: veelzijdige rapportage tool

Speedbooks is rapportage software die uw financiële administratie snel inzichtelijk maakt. Onze software haalt de juiste data uit uw boekhoudpakket en verwerkt dit in gemakkelijke overzichten. Denk aan jaarrekeningen, managementrapportages of gewoon uw eigen maatwerk rapportages. Zo analyseert u bedrijfsdata snel en makkelijk en bespaart u veel tijd. Ook kunt u door middel van de maatwerk rapportage functie gemakkelijk uw eigen overzichten samenstellen.

Let op! Speedbooks is een aanvulling op uw boekhoudpakket, dus niet een eigen boekhoudpakket. U dient over een ander boekhoudpakket te beschikken om gebruik te kunnen maken van de rapportage tool van Speedbooks.

Waarom rapportage software van Speedbooks?

Efficiency staat bij ieder bedrijf hoog op de agenda. Kosten reduceren en new business genereren? Met de flexibiliteit en snelheid van Speedbooks houd u altijd tijd over voor waar u goed in bent.

Speedbooks zorgt ervoor dat u:

  • Snel en efficiënt kan werken
  • Nooit meer handmatig rapporten hoeft uit te werken.
  • De kans op fouten minimaliseert, omdat alles automatisch verwerkt wordt;
  • Altijd inzicht hebt in uw actuele cijfers
  • Enorm veel tijd bespaart

Voor wie is Speedbooks?

Speedbooks is te gebruiken door vrijwel alle organisaties die hun financiële administraties dagelijks, wekelijks of maandelijks moeten bijwerken. Dit maakt Speedbooks geschikt voor MKB bedrijven en accountants/administratiekantoren.

Wat kan u maken met Speedbooks?

Met Speedbooks heeft u verschillende tijdbesparende features. Hieronder de meest belangrijkste features. Voor meer informatie per feature kunt u terecht op de feature overzichtpagina.

Jaarrekeningen SBR

Sinds enkele jaren is het verplicht om uw jaarrekeningen volgens de SBR-richtlijnen digitaal bij de KvK aan te leveren. Speedbooks heeft een format waarin alle elementen van een jaarrekening uit de boekhouding worden onttrokken zodat u binnen een handomdraai de jaarrekening SBR kan aanleveren. De SBR-jaarrekening feature is een feature die niet standaard in het pakket zit. Deze dient als extra feature te worden af genomen.

Financiële prognose maken

Een prognose maken om inzicht te krijgen hoe liquiditeit er over een aantal maanden uit ziet is moeilijk, maar wel belangrijk. Voorkom financiële verrassingen. Op basis benchmarken, genereert Speedbooks een liquiditeitsprognose.

Databasekoppeling

Speedbooks maakt een databasekoppeling met uw boekhoudsoftware. Er kan een koppeling gemaakt worden met meer dan 200 boekhoudpakketten. De koppeling van Speedbooks met het boekhoudpakket gaat snel en gemakkelijk. Afhankelijk van het gekozen boekhoudpakket, kan er door Speedbooks zelf de juiste koppeling worden aangeroepen. Mocht u willen weten hoe dit gaat? Download de handleiding die bij uw boekhoudpakket hoort of neem contact op met onze afdeling support via 0513-820130 of stuur een mail naar: info@speedbooks.com.

Financieel dashboard

Met de rapportage software van Speedbooks is het mogelijk om uw eigen financiële dashboard samen te stellen. Per dashboard kunt u aangeven welke cijfers u graag inzichtelijk wilt hebben. Geheel naar eigen smaak in te richten. Wilt u graag een liquiditeitsprognose hebben voor de komende maanden? Benchmarken met andere periodes? Van alles is er mogelijk.

Meerdere financiële administraties?

Als bedrijf kun je meerdere financiële administraties hebben, doordat u bijvoorbeeld verschillende locaties hebt en inzicht wilt hebben in de cijfers per locatie. Zo kunnen de locaties met elkaar vergeleken worden op basis van het financieel resultaat. Dit wordt ook wel consolideren genoemd.

Flexibiliteit in rapportage

Maak eigen labels aan waaronder specifieke kosten en/of uitgaven kunnen worden geplaatst. Eens aangemaakt, weet Speedbooks voor de volgende keer waar soortgelijke kosten en/of uitgaven onder geplaatst moeten worden. Dit kan o.a. doormiddel van de feature “kostenplaatsen”.

Hoe werkt onze rapportage software?

Speedbooks maakt door middel van koppeling verbinding met uw boekhoudpakket. Vervolgens haalt deze koppeling alle financiële cijfers uit de boekhouding. Deze gegevens worden vervolgens in standaard formats in visuele tabellen, grafieken en diagrammen weergeven. Al deze tabellen, grafieken en diagrammen zijn naar eigen wens op te maken. Lees hier meer over waar je onze rapportage tool voor kunt gebruiken.

Aan welke systeemeisen moet mijn computer voldoen?

Om gebruik te kunnen maken van Speedbooks dient u te beschikken over een computer met Windows. Het systeem dient minimaal over Windows 7 met Microsoft Office 2010 en een internetverbinding te beschikken. Het is helaas (nog) niet mogelijk om gebruik te maken van onze rapportage software op een Mac computer. Bekijk hier de volledige systeemvereisten voor Speedbooks.

Wilt u zich verder verdiepen in Speedbooks? Lees dan meer over onze trainingen.

Wat levert Speedbooks uw bedrijf uiteindelijk op?

Speedbooks is ontwikkeld om tijdrovende administraties te automatiseren. Dit is efficiënter, de kans op fouten is nihil en maakt cijfermatig werk een stuk interessanter. U krijgt snel en simpel een duidelijk beeld van de cijfers en u houdt tijd over. Tijd die besteed kan worden aan de kerntaak van uw bedrijf.

Probeer Speedbooks nu 14 dagen vrijblijvend!

Onze rapportage software is nu voor 14 dagen vrijblijvend te gebruiken. In deze periode zijn alle functies van Speedbooks beschikbaar, behalve de mogelijkheid tot het deponeren van de jaarrekening (SBR) bij de KVK. Begin met tijd besparen door de vrijblijvend de demo aan te vragen.

DEMO AANVRAGEN

 

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

"Ik kan bedrijfsinformatie met Speedbooks rapportage software op eenvoudige wijze presenteren m.b.v. de grafische rapportmodellen."

Harald van Amerom
Hafkamp Gerechtsdeurwaarders

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten