Speedbooks: veelzijdige rapportage tool

Speedbooks is rapportage software die je financiële administratie snel inzichtelijk maakt. Onze software haalt de juiste data uit je boekhoudpakket en verwerkt dit in gemakkelijke overzichten. Denk aan jaarrekeningen, managementrapportages of gewoon je eigen maatwerk rapportages. Zo analyseer je bedrijfsdata snel en makkelijk en bespaar je veel tijd. Ook kan je door middel van de maatwerk rapportage functie gemakkelijk je eigen overzichten samenstellen.

Let op! Speedbooks is een aanvulling op jouw boekhoudpakket, dus niet een eigen boekhoudpakket. Je dient over een ander boekhoudpakket te beschikken om gebruik te kunnen maken van de rapportage tool van Speedbooks.

Waarom rapportage software van Speedbooks?

Efficiency staat bij ieder bedrijf hoog op de agenda. Kosten reduceren en new business genereren? Met de flexibiliteit en snelheid van Speedbooks houd je altijd tijd over voor waar je goed in bent.

Speedbooks zorgt ervoor dat je:

  • Snel en efficiënt kan werken
  • Nooit meer handmatig rapporten hoeft uit te werken.
  • De kans op fouten minimaliseert, omdat alles automatisch verwerkt wordt;
  • Altijd inzicht hebt in je actuele cijfers
  • Enorm veel tijd bespaart

Voor wie is Speedbooks?

Speedbooks is te gebruiken door vrijwel alle organisaties die hun financiële administraties dagelijks, wekelijks of maandelijks moeten bijwerken. Dit maakt Speedbooks geschikt voor MKB bedrijven en accountants/administratiekantoren.

Wat kan je maken met Speedbooks?

Met Speedbooks heb je verschillende tijdbesparende features. Hieronder de meest belangrijkste features. Voor meer informatie per feature kun je terecht op de feature overzichtpagina.

Jaarrekeningen SBR

Sinds enkele jaren is het verplicht om je jaarrekeningen volgens de SBR-richtlijnen digitaal bij de KvK aan te leveren. Speedbooks heeft een format waarin alle elementen van een jaarrekening uit de boekhouding worden onttrokken zodat je binnen een handomdraai de jaarrekening SBR kan aanleveren. De SBR-jaarrekening feature is een feature die niet standaard in het pakket zit. Deze dient als extra feature te worden aangeschaft.

Financiële prognose maken

Een prognose maken om inzicht te krijgen hoe je liquiditeit er over een aantal maanden uit ziet is moeilijk, maar wel belangrijk. Voorkom financiële verrassingen. Op basis benchmarken, genereert Speedbooks een liquiditeitsprognose.

Databasekoppeling

Speedbooks maakt een databasekoppeling met jouw boekhoudsoftware. Er is kan een koppeling gemaakt worden met meer dan 200 boekhoudpakketten. De koppeling van Speedbooks met het boekhoudpakket gaat snel en gemakkelijk. Afhankelijk van het gekozen boekhoudpakket, kan er door Speedbooks zelf de juiste koppeling worden aangeroepen. Mocht je willen weten hoe dit gaat? Download de handleiding die bij jouw boekhoudpakket hoort of neem contact op met onze afdeling support via 0513 820 130 of stuur een mail naar: info@speedbooks.com.

Financieel dashboard

Met de rapportage software van Speedbooks is het mogelijk om jouw eigen financiële dashboard samen te stellen. Per dashboard kun je aangeven welke cijfers je graag inzichtelijk wilt hebben. Geheel naar eigen smaak in te richten. Wil je graag een liquiditeitsprognose hebben voor de komende maanden? Benchmarken met andere periodes? Van alles is er mogelijk.

Meerdere financiële administraties?

Als bedrijf kun je meerdere financiële administraties hebben, doordat je bijvoorbeeld verschillende locaties hebt en inzicht wilt hebben in de cijfers per locatie. Zo kunnen de locaties met elkaar vergeleken worden op basis van het financieel resultaat. Dit wordt ook wel consolideren genoemd.

Flexibiliteit in rapportage

Maak eigen labels aan waaronder specifieke kosten en/of uitgaven kunnen worden geplaatst. Eens aangemaakt, weet Speedbooks voor de volgende keer waar soortgelijke kosten en/of uitgaven onder geplaatst moeten worden. Dit kan o.a. doormiddel van de feature “kostenplaatsen”.

Hoe werkt onze rapportage software?

Speedbooks maakt door middel van koppelingen met boekhoudpakketten verbinding met jouw pakket. Vervolgens haalt deze koppeling alle financiële cijfers uit de boekhouding. Deze gegevens worden vervolgens in standaard formats in visuele tabellen, grafieken en diagrammen weergeven. Al deze tabellen, grafieken en diagrammen zijn naar eigen wens op te maken. Lees hier meer over waar je onze rapportage tool voor kunt gebruiken.

Aan welke systeemeisen moet mijn computer voldoen?

Om gebruik te kunnen maken van Speedbooks dien je te beschikken over een computer met Windows. Het systeem dient minimaal over Windows 7 met Microsoft Office 2010 en een internetverbinding te beschikken. Het is helaas (nog) niet mogelijk om gebruik te maken van onze rapportage software op een Mac computer. Bekijk hier de volledige systeemvereisten voor Speedbooks.

Wil je je verder verdiepen in Speedbooks? Lees dan meer over onze trainingen.

Wat levert Speedbooks jouw bedrijf uiteindelijk op?

Speedbooks is ontwikkeld om tijdrovende administraties te automatiseren. Dit is efficiënter, de kans op fouten is nihil en maakt cijfermatig werk een stuk interessanter. Je krijgt snel en simpel een duidelijk beeld van de cijfers en je houdt tijd over. Tijd die besteed kan worden aan de kerntaak van jouw bedrijf.

Probeer Speedbooks nu 14 dagen gratis!

Onze rapportage software is nu voor 14 dagen vrijblijvend te gebruiken. In deze periode zijn alle functies van Speedbooks beschikbaar, behalve de mogelijkheid tot het deponeren van jouw jaarrekening (SBR) bij de KVK. Begin met tijd besparen door de gratis demo vandaag aan te vragen.

DEMO AANVRAGEN

 

Meer dan 4000 tevreden gebruikers.

Rapportage in een heldere vorm, zonder zorgen over fouten en lay-out.

Snijtech
Peter Meindertsma

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten