Handleiding Afas

De Speedbooks® Online rapportagesoftware is te koppelen met AFAS software. Genereer snel een jaarrekening, bekijk op mobiel jouw cijfers en gebruik Speedbooks® Online gekoppeld met AFAS software.

AFAS maakt ERP-software. Ze ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ze ontzorgen de klanten, zodat zij zich bezig kunnen houden met hun product of dienstverlening en niet met de administratieve processen die daarbij horen. Door hun slimme automatisering zorgen ze dat bedrijfsprocessen vereenvoudigd worden of zelfs verdwijnen.

Maak een directe koppeling vanuit Speedbooks® Online met je eigen AFAS administratie of administraties en je hebt direct antwoord op vragen door bijvoorbeeld het financieel dashboard te bekijken of een periodieke rapportage te genereren. Onze software is gebruiksvriendelijk en erg eenvoudig in gebruik.

Zo koppel je AFAS Online met Speedbooks®

Ga naar administratie bewerken:

administratie bewerken

Onder het kopje “Financiële data” (1) Selecteer je AFAS (RGS) of AFAS Small Business. Als er in AFAS Online gebruik wordt gemaakt van RGS, zal Speedbooks® de rubricering volgens deze standaard overnemen. Als niet bekend is of dit gebruikt wordt, neem dan contact op met AFAS.

Afas Financiele Data

Vervolgens is er een knop "Handleiding" (1), deze kan geselecteerd worden. Volg de stappen die hierin uitgelegd worden om de gebruikers 'Token' aan te maken, het deelnemersnummer is bij AFAS te vinden. Nadat dit ingevoerd is gebruik je de inlogknop (2) om verder te gaan.

Gebruikers token aanmaken
  1. Selecteer hier de juiste administratie die je wil inlezen.
  2. Selecteer bij het kopje “vanaf periode” (1) de periode die ingelezen moet worden.
  3. Selecteer bij het kopje “Tot en met Periode” (2) tot en met welke periode Speedbooks® de data moet gaan ophalen.
  4. Je kunt nu de gekozen periode(s) inlezen door op de knop “Inlezen data” (3) te drukken.

Tip: Dit gehele proces kan altijd aangepast worden. Door opnieuw naar “Financiële data” te gaan en deze periodes aan te passen en op "inlezen data" te klikken. Als je deze data opnieuw inleest vervalt de oude data.

Bekijk ook onze gebruikershandleidingen

Nu je jouw boekhoudpakket hebt gekoppeld met Speedbooks® kan je gebruik maken van de eindeloze voordelen. Om je nog beter op weg te helpen hebben we gebruikershandleidingen gemaakt. Wacht niet langer en ga van start. Mocht je nog vragen hebben kan je jouw vragen altijd rechts onderin het scherm stellen aan één van onze medewerkers.

Accountants