Liquiditeitsbegroting

De toekomst voor zijn: het zit in het hart van iedere ondernemer. Bij Speedbooks helpen we u graag een handje: Met onze software is het handmatig samenstellen van een liquiditeitsbegroting verleden tijd. Aan de hand van gegevens als betaaltermijnen, btw-tarieven en geplande bankmutaties schetst u eenvoudig een realistisch beeld van de toekomstige situatie van uw financiën. Lees op deze pagina hoe dit in zijn werk gaat.

Bespaar tijd op uw liquiditeitsbegroting

Kort gezegd: een liquiditeitsbegroting is een overzicht van alle verwachte ontvangsten en uitgaven van een onderneming. Het samenstellen van zo’n begroting klinkt eenvoudig, echter de vele wisselende betaaltermijnen en btw-tarieven maken het in de praktijk vaak een grote rekenklus. De module van onze rapportagetool neemt al dit rekenwerk voor zijn rekening zodat u meer tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken en u beter kan focussen op de toekomst van uw organisatie.

Liquiditeitsbegroting op basis van historische data

In de rapportagesoftware van Speedbooks staan de begrippen ‘eenvoudig’ en ‘efficiënt’ centraal. Benieuwd naar hoe we deze kenmerken realiseren in onze liquiditeitsbegroting? Dit doen we onder andere door deze begroting niet alleen te baseren op gegevens uit de toekomst, maar ook door gebruik te maken van historische gegevens. Door gebruik te maken van voorspellingen op basis van historische data wordt de nauwkeurigheid van uw begroting veel groter.

Een liquiditeitsbegroting voor een lening

Het verkrijgen van een realistisch beeld van de toekomstige situatie van uw bedrijf doet u door een liquiditeitsbegroting samen te stellen. Er zijn ook verschillende andere redenen wanneer het nodig is om snel en efficiënt een betrouwbare begroting te maken. Voorbeelden hiervan zijn wanneer u op zoek bent naar een investeerder of wanneer u van plan bent een lening aan te vragen voor het uitvoeren van een nieuw project. Benieuwd naar wat onze software voor u kan betekenen? Neem contact op met één van onze medewerkers die u graag verder helpt.

Meer dan 9700 tevreden gebruikers.

Speedbooks maakt de vertaalslag van boekhouding naar begrijpende rapportages. Dit ontzorgt en geeft mijn cliënten meer inzicht in hun eigen onderneming.

Administratiekantoor van Oldenmark
Pascal van Oldenmark

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten