Liquiditeitsbegroting

De toekomst voor zijn: het zit in het hart van iedere ondernemer. Bij Speedbooks helpen we je graag een handje: Met onze software is het handmatig samenstellen van een liquiditeitsbegroting verleden tijd. Aan de hand van gegevens als betaaltermijnen, btw-tarieven en geplande bankmutaties schets je eenvoudig een realistisch beeld van de toekomstige situatie van je financiën. Lees op deze pagina hoe dit in zijn werk gaat.

Bespaar tijd op je liquiditeitsbegroting

Kortgezegd: Een liquiditeitsbegroting is een overzicht van alle verwachte ontvangsten en uitgaven van een onderneming. Het samenstellen van zo’n begroting klinkt eenvoudig, echter de vele wisselende betaaltermijnen en btw-tarieven maken het in de praktijk vaak een grote rekenklus. De module van onze rapportagetool neemt al dit rekenwerk voor zijn rekening zodat je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken en je je beter kan focussen op de toekomst van je organisatie.

Liquiditeitsbegroting op basis van historische data

In de rapportagesoftware van Speedbooks staan de begrippen ‘eenvoudig’ en ‘efficiënt’ centraal. Benieuwd naar hoe we deze kenmerken realiseren in onze liquiditeitsbegroting? Dit doen we onder andere door deze begroting niet alleen te baseren op gegevens uit de toekomst, maar ook door gebruik te maken van historische gegevens. Door gebruik te maken van voorspellingen op basis van historische data wordt de nauwkeurigheid van je begroting veel groter.

Een liquiditeitsbegroting voor een lening

Het verkrijgen van een realistisch beeld van de toekomstige situatie van je bedrijf doet je door een liquiditeitsbegroting samen te stellen. Echter, er zijn ook verschillende andere redenen wanneer het nodig is om snel en efficiënt een betrouwbare begroting te maken. Voorbeelden hiervan zijn wanneer je op zoek bent naar een investeerder of wanneer je van plan bent een lening aan te vragen voor het uitvoeren van een nieuw project. Benieuwd naar wat onze software voor jou kan betekenen? Neem contact op met één van onze medewerkers welke je graag verder helpen met het beantwoorden van al je vragen.

Meer dan 4000 tevreden gebruikers.

"Ik kan mij richten op onze kerntaak: transport!"

Joost van der Valk
Van Der Valk Transport B.V.

Bekijk meer referenties
Geschikt voor élk boekhoudpakket, zoals:
Bekijk alle pakketten